faq


Veelgestelde vragen

Over de tekenlessen en agenda


  • Ik heb helemaal geen ervaring met tekenen, maar wil het graag proberen. Kan ik meedoen?

Ja, natuurlijk! Alle lessen zijn zo opgebouwd dat minder en meer ervaren tekenaars kunnen meedoen. Door de kleine groepjes is er veel ruimte voor individuele begeleiding.


  • De tekenles die ik wil volgen zit vol. Wanneer is de volgende les?

Sommige lessen bieden we slechts eenmalig aan, andere tekenlessen geven we vaker per jaar. We proberen bij elke les aan te geven hoe frequent de les wordt aangeboden. Ongeveer 8x per jaar versturen we een nieuwsbrief met daarin de aanstaande tekenlessen. Hier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.


Inschrijven


  • Ik heb mij ingeschreven voor een tekenles, maar nog geen bevestiging ontvangen. Ben ik wel ingeschreven?

Binnen twee dagen ontvang je een bevestiging van je inschrijving met daarbij een factuur. Na betaling van de factuur is de inschrijving definitief. Heb je na twee dagen nog geen bevestiging ontvangen? Stuur dan een mail naar annelinde@hettekenlab.nl


  • Ik heb mij ingeschreven voor een tekenles, maar ben toch verhinderd. Kan ik nog annuleren?

Tot tien dagen voor aanvang van de les kun je kosteloos annuleren door een e-mail te sturen naar annelinde@hettekenlab.nl. Daarna is niet mogelijk om lesgeld retour te krijgen. Wel kan iemand anders in jouw plaats meedoen. In overleg is het ook mogelijk om de les te verzetten naar een andere les/ andere datum.

Tekenen op locatie


  • Veel lessen zijn buiten. Wat als het slecht weer is of regent?

In principe gaat de les altijd door, ongeacht het weer. Op de buitenlocaties zijn er mogelijkheden om te schuilen, of meer beschut te zitten. Zorg wel voor goede kleding!

Enkel bij heel slecht weer (hevige neerslag of extreme storm) kan het voorkomen dat een les wordt geannuleerd. Dit is in de afgelopen jaren slechts één keer voorgekomen.


  • Is het mogelijk om zittend te tekenen op de buitenlocaties?

Vaak staan er bankjes op de locaties waar we tekenen. Ook hebben we altijd stabiele driepootkrukjes (zithoogte ca. 43 cm) mee die je kunt gebruiken.


  • Is er een tekenondergrond of moet ik zelf iets meenemen?

Het Tekenlab verzorgt alle materialen, ook een ondergrond om te tekenen. Daarbij houden we rekening met een aangenaam formaat om in de hand te houden, zowel zittend als staand.Overige vragen


Stuur een mail naar annelinde@hettekenlab.nl voor overige vragen.